RSS
archiv revue
Recenze: Dívka v zeleném svetru
Ona dívka v zeleném svetru je sama autorka. Ta během druhé světové války strávila čtrnáct měsíců v páchnoucích stokách obklopená krysami a lidmi, kterým nemohla věřit. Přesto na ni číhalo nebezpečí mnohem větší. Polsko ovládli nacisté a nikdo z židů si nebyl jistý životem.
Rozhovor s Romanem Pavelou, vědcem a autorem knihy Zeleninová zahrádka polopatě
Kniha Zeleninová zahrádka polopatě vás od A do Z provede vším potřebným. Naučíte se zakládat záhony, sázet zeleninu, udržovat kompost, připravovat správná hnojiva i postřiky, a to hezky přírodně a bez chemie. A ještě se dozvíte, které odrůdy jsou nejoblíbenější, odkud k nám která zelenina přišla a třeba jak moc jsme mrkvosoběstační. Publikace vychází z oblíbeného pořadu Polopatě, autorem je Roman Pavela, známý český botanik a vědec z Výzkumného ústavu rostlinné výroby, spoluautorem herec a moderátor pořadu Filip Čapka.
Jeho balík - román, u kterého se budete válet smíchy
Romantika, rychlé výměny názorů, sarkasmus a hlavně příběh, který vás bude bavit číst.
Recenze: Cizinky ve vlaku
Selena Murphyová jezdí do práce i z práce vlakem. Dnes se vlak domů ne a ne rozjet. A tak se Selena dá do řeči s atraktivní brunetkou. Ta se jí svěří, že spí se svým šéfem, a Selena jí prozradí, že podezírá manžela z nevěry. Krátce na to se začnou dít velmi podivné věci. Lidé se ztrácejí a umírají a Selena netuší, komu může věřit.
Revoluce jménem CRISPR
Představte si, že je možné předem ovlivnit, aby vás nedostihly dědičné nemoci a vy jste měli celkově pevnější zdraví. Nežádoucí část genomu se jednoduše „vystřihne“ a nahradí tou správnou. Objev, který je spásou medicíny, ale zároveň z něho mrazí, mají ve svých rukou vědci vedení Jennifer Doudnaovou a Emmanuelle Charpentierovou.
Recenze: Praha neznámá V
Fascinující knižní série o neznámých pražských pamětihodnostech pokračuje!
Recenze: Tak vaří Viet Nam
Z této kuchařky jsem byla už od prvního prolistování nadšená a po vyzkoušení některých receptů se mi potvrdilo, že je opravdu skvělá. Věřím, že milovníci vietnamské kuchyně ji velice ocení. Recepty jsou jednoduché a odhalují nám tajemství chutí jídel. Vždy jsem se chtěla umění vietnamské kuchyně alespoň trochu naučit.
Knižní novinky pro děti a mládež - listopad 2021
Jaké knihy pro dětské čtenáře od těch nejmladších až po teenagery vyšly v měsíci listopadu? Pojďte si vybrat z našich tipů, nebo dle svého gusta.
DOčteNO - Freed
Každý týden tady pro vás máme Dobré čtení na obzoru. V krátkém videu se o knize něco dozvíte a třeba vám pomůže při rozhodování, zdali si knihu přečíst.
Soutěž o 3 výtisky knihy Amari a Noční bratři
Epické dobrodružství vynalézavé hrdinky s nelegální magickou schopností. Vydejte se s Amari na stáž Úřadu pro nadpřirozené záležitosti pátrat po jejím bratrovi Quintonovi, nejlegendárnějším tajném agentovi všech dob... Objevte nadpřirozený svět plný kouzel, zkoušek, nebezpečí, dobrodružství, všelijakých tajemných udělátek a bytostí, které vás překvapí. Vyhrajte knihu Amari a Noční bratři.
Prémiový obsah
číst více
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Vyhrajte rodinnou vstupenku do Dinoparku, kde můžete navštívit unikátní atrakce a nahlédnout do hluboké historie pravěku.
Prémiový obsah
číst více
Rok 1975. Temné lesy severního Michiganu. Podivný ústav pro choromyslné. Dívky, které se ztrácejí. Pokaždé to jsou drobné blondýnky se světlýma očima. Policisté, kteří se kvůli nim rozhodně nepřetrhnou. Zoufalí rodiče a jeden novinář, co se rozhodne odhalit pravdu za každou cenu.
Fascinující badatelská práce aneb Heydrich, jak jsme ho dosud neznali!