RSS
archiv revue
Recenze: Petrademone
Třináctiletá Frida přišla o oba rodiče. Do péče si ji bere teta a dívka se ocitá na panství Petrademone. Brzy po nastěhování se začnou dít záhadné věci a Frida zjišťuje, že její rodina je součástí obrovského tajemství.
Alicina síť – příběh špionky vycvičené královnou špehů
Ženy netouží jen po lásce, ale také po pomstě. Některé se touží prosadit v armádě a dokázat, co umí, v mnohem krvavějších bojích, než je lov na manžela a rodinný život. Nechtějí prožít život s hlavou v písku s falešným pocitem bezpečí, ale postarat se samy o to, aby je nikdo neohrožoval.
Markéta Harasimová: „Každé téma, které zpracovávám, si nejdříve osahám.“
Spisovatelka Markéta Harasimová o sobě říká, že píše hodně svižně a vydává pravidelně dvě knihy za rok. Letos je tou první psychologický thriller Doktorka Viktorie. V rozhovoru nám autorka prozradila něco více nejen o této knize, ale také o těch, které už vyšly a které teprve vyjdou.
Recenze: Lenčiny katastrofy
Lenka chodí do 5. B a nemá to vůbec jednoduché. Doma ji otravují blbobráchové Jakub a Šimon, táta je věčně otrávený učitel němčiny a máma rodinu týrá svými kuchařskými pokusy. Dědeček špatně slyší, babička je neustále dojatá a lepší to není ani ve škole. Její život je prostě jedna velká katastrofa. Pomůže jí psaní deníčku?
Jak udělat ze starých časopisů dekoraci?
S trochou zručnosti, špetkou fantazie a hromádkou starých časopisů si můžete sami vyrobit originální dekoraci a změnit vzhled bytu či domu. Máme pro vás pár tipů, jak na to.
Pusťte do své kuchyně trochu exotiky
Vyzkoušejte si nové a neotřelé recepty s kuchařkami z nakladatelství BOOKMEDIA.
The Snow Child – kniha, kterou si přečtete víc než jednou
Někdy člověk v životě dojde k bodu, kdy potřebuje nový začátek, ať to stojí, co to stojí. Nový začátek, nový život a nové místo, daleko od všech proher a zklamání. Aljaška splňuje všechna přání a nabízí vše, o čem by se jinde dalo jen snít.
Recenze: Jsme všichni sněhové vločky?
Únor si pro sebe v knižní sekci ukradla hvězda young adult Holly Bourne, když u Nakladatelství Slovart vydali její vynikající knihu nejen pro mladé Jsme všichni sněhové vločky?
V zajetí zimy – pohádková fantasy, jakou jste ještě nečetli
Tři mladé ženy, tři osudy a jeden cíl. Která z nich ho dosáhne? Která z nich se rozhodne, že její život není až tak důležitý, že si toho přála příliš?
Recenze: Narodili se, aby přežili
Jedna Češka, jedna Slovenka a jedna Polka. Tři ženy židovského původu, které se vzájemně neznaly, ale které porodily dítě jen pár metrů od sebe. Dvě dívky a chlapec narození ve vyhlazovacím koncentračním táboře nevážili ani kilo a půl, přesto se jim nějakým zázrakem podařilo přežít druhou světovou válku.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Vyhrajte rodinnou vstupenku do Dinoparku, kde můžete navštívit unikátní atrakce a nahlédnout do hluboké historie pravěku.
Prémiový obsah
číst více
Rok 1975. Temné lesy severního Michiganu. Podivný ústav pro choromyslné. Dívky, které se ztrácejí. Pokaždé to jsou drobné blondýnky se světlýma očima. Policisté, kteří se kvůli nim rozhodně nepřetrhnou. Zoufalí rodiče a jeden novinář, co se rozhodne odhalit pravdu za každou cenu.
Fascinující badatelská práce aneb Heydrich, jak jsme ho dosud neznali!