RSS
archiv revue
Které zvyky a tradice na Vánoce dodržujete?
České Vánoce nemají o zvyky a tradice nouzi. V každé rodině se pravděpodobně dodržují ty nejznámější, ostatní pak různě. Pojďme si je připomenout.
Recenze: Leonardo da Vinci
Ke knize Waltera Isaacsona jsem přistupovala s velkou zvědavostí. Napadaly mě otázky: Jaký záběr musí mít člověk, který se pustí do životopisu renesančního umělce poté, co napíše životopis Steva Jobse či Alberta Einsteina? Jakým způsobem nám přiblíží osobnost 15. století? A co se člověk dozví o slavném autorovi Mony Lisy, Poslední večeře a deníků, ve kterých si projektoval létací stroje?
Soutěž o 3 výtisky knihy Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii
Objevte jednodušší životní styl, který méně zatěžuje životní prostředí, naučte se žít nakupovat svobodně a experimentujte s recepty z této knihy! Čeká na 3 výherce soutěže!
Našli jsme dárek, který zaručeně potěší
Zase musíte vymyslet, co koupit všem blízkým a známým na Vánoce? S námi nemusíte nad ničím dumat a přemýšlet! Máme senzační tip na dárek.
Dva tipy na dárek s příchutí tajemna
Někteří z nás nečtou thrillery, ale mají rádi tajemství, tarotové karty a knihy, které mění pohled na svět. Jestli přemýšlíte, co někomu takovému koupit, nechte se inspirovat.
Knižní novinky pro děti a mládež - prosinec 2018
Poslední měsíc v tomto roce přinesl hodně novinek, opět jsme pro vás vybrali pár tipů z beletrie i z populárně-naučné literatury pro děti a mládež.
Recenze: Tajný život afghánských dívek
Očekávaná délka života afghánské ženy je pouhých 44 let a její životní cyklus často začíná a končí zklamáním. Narodí se jako dívka a nakonec se jí možná také narodí dcera. Pro některé je přestrojení za chlapce jediný způsob, jak se prosadit.
Recenze: Ultima thúlé, nejzazší zem
Nahý obr, to mi v hlavě vytanulo během čtení nové sbírky básníka Slívy, jednoho z živých klasiků české poezie. Osobně Slívu už léta pokládám za příklad autentického člověka a jeho poslední vydaná sbírka mi to potvrzuje
První část nové série od autorky bestselleru Asylum
„Dům fúrií vás chytne a nepustí. Je to okouzlující, strašidelná a skvěle napsaná cesta do srdce temnoty.“
Recenze: Divoký obchod
Petr Cihlář je chytrý a úspěšný mladý muž. On sám sebe považuje za právnické eso a neodolatelného playboye. Protože se touží stát partnerem v prestižní firmě, přijme na první pohled jednoduchý úkol. Když se svou kolegyní dorazí do zapadlé vísky na Jesenicku, dojde mu, že udělal osudovou chybu.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Rok 1975. Temné lesy severního Michiganu. Podivný ústav pro choromyslné. Dívky, které se ztrácejí. Pokaždé to jsou drobné blondýnky se světlýma očima. Policisté, kteří se kvůli nim rozhodně nepřetrhnou. Zoufalí rodiče a jeden novinář, co se rozhodne odhalit pravdu za každou cenu.
Fascinující badatelská práce aneb Heydrich, jak jsme ho dosud neznali!
Blíží se dovolená. A co to pro nás knihomoly znamená? Že si pěkně vybereme knihy, které si vezmeme s sebou, ať nejsme bez zásob. Vyberte si to pravé čtení na léto.