RSS
archiv revue
Soutěž o 3 výtisky knihy Darker
Znovu prožijte vášeň Padesáti odstínů temnoty očima Christiana Greye prostřednictvím jeho vlastních slov, zmučených myšlenek, úvah a snů. Pojďte si zasoutěžit o 3 výtisky románu DARKER.
Tatér z Osvětimi je o hrůzách války, o nelidskosti a zlu, ale také o lásce
Narodil se na Slovensku jako Ludwig Eisenberg. Coby Žid se dostal do Osvětimi, kde se dostal k práci tatéra. Zamiloval se tu do židovské dívky a rozhodl se přežít za každou cenu. Jeho motto bylo: Pokud se ráno probudíš, pak je to hezký den.
Vladimír Čermák: Nikdo se nesnaží posunout naše vědění někam dál
V úterý 25. září byl hostem Domu knihy v Ostravě PhDr. Vladimír Čermák, CSc. Působil v posledních dvaceti letech na Ministerstvu vnitra, obrany i jako poradce ministra spravedlnosti. Od roku 2009 pracuje jako konzultant a zabývá se interdisciplinárním výzkumem v oblasti nedávné minulosti. Na besedě odhalil dosud neznámá fakta v nových souvislostech o národní tragédii před 50 lety.
Rozpustilá knížka, se kterou zabodujete
Taky jste přemýšleli nad tím, jaké čtení pořídit svým dětem nebo příbuzným ve věku 8-10 let, aby je opravdu zaujalo? Nějaký ten pátek už máte tenhle věk za sebou, a tak si nejste jistí, co je dostatečně „cool“?
Změňte myšlenky a změníte i svůj život
Zmatek v hlavě a naučené vzorce chování patří mezi problémy, které brzdí rozkvět mysli, kradou nám odvahu a nutí nás jednat tak, jak to naší povaze není přirozené. A pak existují také „kurvítka“ – můžeme si je představit jako slepá místa v mozku nebo chyby v systému, kvůli nimž úplně přepneme a chováme se hloupě.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Vyhrajte rodinnou vstupenku do Dinoparku, kde můžete navštívit unikátní atrakce a nahlédnout do hluboké historie pravěku.
Prémiový obsah
číst více
Rok 1975. Temné lesy severního Michiganu. Podivný ústav pro choromyslné. Dívky, které se ztrácejí. Pokaždé to jsou drobné blondýnky se světlýma očima. Policisté, kteří se kvůli nim rozhodně nepřetrhnou. Zoufalí rodiče a jeden novinář, co se rozhodne odhalit pravdu za každou cenu.
Fascinující badatelská práce aneb Heydrich, jak jsme ho dosud neznali!